Jouluna mieli alkoi tehdä kunnon mummosukkia. Paketistahan niitä ei ole paljastunut varmaan koskaan - toinen mummo (nykyään jo kuollut) on kyllä joskus neulonut, ja muistan hänen tekemiään sukkia pitäneeni, mutten muista hänen suoraan minulle neuloneen; toisen mummon reuma estää neulomisen, vaikken kyllä tiedä, onko hän nuorempanakaan sitä suuremmin harrastanut. Erään sukulaistädin (en muista sukulaisuussuhdetta tarkasti) lapas- ja sukkapaketit muistan lapsuudesta, tykkäsin niistä kunnes tekijä unohti meidän lasten kasvavan ja ne alkoivat olla liian pieniä.
Verrattuna pitsiin ja hienosteluihin perinteiset mummosukat ovat niitä todellisia käyttöesineitä. Sukat mahtuvat kenkiin eikä niitä tarvitse juurikaan varoa. Lämpö ei karkaa turhista rei'istä. Kaiken lisäksi näitä ihanuuksia voi neuloa lankajämistä, mikä ilahdutti ainakin tätä neulojaa, joka omistaa pari muovikassillista epämääräisen siniharmaita mummon jäämistöstä saatuja sukkalankoja ilman vyötteitä. Lankaa ei siis tarvitse ostaa ja varastot pienenevät! Yeah! (Sitten voikin kerätä varastoa hienoista langoista... Joululahjouduin alpakalla by ystävä.)

2185823.jpg

Ei näitä varsinaisesti kauneudella ole pilattu, mutta perinteisen mallin neulominen on yksinkertaista, kivaa, tuttua ja turvallista. Kaksikohan iltaa veivät, vai kolme, kun välillä laiskotti.
Nämä pääsivät jo jalkaan moneenkin otteeseen.
Olen neulonut myös mohairneuletakin, mutta kuvausta en ole ehtinyt suorittaa. Tahdon kunnolliset kuvat (mikä minun tapauksessani tarkoittaa, että kuvassa näkyy kuvattu kohde xD), joten en viitsi itse alkaa säätää itselaukaisijalla. Etenkin kun paita on musta. Napit ovat söpöt, hih :D Ja parempi niiden on ollakin, koska olivat ainoa ostokseni ensimmäiseltä alennusmyyntikierrokselta.
Esittelyyn paita pääsee loman aikana, joten pysykää kanavalla.