Kyllä minä melkein osasin joskus ommella. Se taito vaan on tässä vuosien mittaan alkanut huveta jonnekin käsittämättömiin syövereihin, varmaankin johtuen neulomisen lisääntymisestä (x'D) ja ajan vähenemisestä. Tai sitten siitä, etten ole ikinä tykännyt piirrellä kaavoja (kuten en mitään muutakaan) tai leikellä kankaita. Ompelu on enemmänkin sellainen lopputulospainoitteinen tuotantoprosessi, toisin kuin neulominen, joka toimii ihan ajanvietteenä ja rentoutuskeinona (pääasiallisesti ainakin).
Havaitsin kuitenkin olevani viimeistä vuotta koulussa, jossa minulla on käytössä loistavia ompelukoneita ja saumureita sekä pöytätilaa kaikelle leikkuulle ja piirtelylle. Tai no, ovathan nuo samat vehkeet lukionkin puolen kursseilla käytössä, mutta niitä en ole saanut mahtumaan ainakaan ensi vuoden ohjelmaan - enkä tiedä, haluanko edes saada. Siispä lähes koko vuoden neulottuani päätin ommella (tai itse asiassa oli hieman pakko; viimeinen epätoivoinen yritys pelastaa jyrkänteen partaalla matonkuteen varassa roikkuva todistusnumeroni) ja mahdollisimman yksinkertainen ompelustyöhän on tietenkin toppi. Sellainen alkoi sitten ilmestyä Suuren Käsityölehden kaavoilla (jotka muuten kaveri oli jo piirtänyt - kolminkertainen eläköönhuuto hänelle hermojeni säästämisestä). Ja sitten tätä olikin oikein hauskaa huristella menemään.

 Kuva olis kiva ja tässä se tulee.

1583254.jpg

Juu, sen kuuluukin olla vähän löysä.
Kangas on jotenkin aivan ihana. Jopa saumat onnistuivat melkein. Kyllä tämä käyttöön pääsee, ja itse asiassa on jo päässyt.
Takaa.

1583256.jpg

Ähh, sulkekaa silmänne tuolta tekstiltä allaolevassa harmaassa otuksessa. Melkein hävettää.
Taustalla muuten ah-niin-kaunis yöpöytäni. Siistiä, eikö?


Ihan pikku vilkaisu tulevaan. Arvatkaa mikä tämä on?

1583257.jpg

Ilmaantuu näytille kunhan ehtii valmistua (haha, mahdollisesti se valmistuu diplomi-insinööriksi...) eli tuntemattomana ajankohtana. Hitaammin kuitenkin kuin eräs jo valmis työ, jonka julkistan kansalle ja populalle mahdollisesti jo huomenna (tai ylihuomenna tai............).

Siihen asti odotellaan. Kiitos kuulemiin.