Olipa kerran yleinen vessa. No, onhan se vieläkin, mutta tämä oli silloinkin kun siellä tapahtui kertomisen arvoista, ja tämä kertomisen arvoinen kerta sijoittuu muutaman päivän taaksepäin tästä hetkestä.
Yleisessä vessassa jonottivat muiden muassa flunssainen nainen, vanha hassusti pukeutunut tätönen ja minä siskoni kanssa.
Tapahtumaketju alkoi flunssaisen naisen potiessa flunssaansa, kun vanha täti alkoi keskustella hänen kanssaan, rupatellen sitä sun tätä ja miten on niin nätisti punoittavat posket kyllä voi kun olisi itselläkin ihan tekee aina mieli laittaa poskipunaa, miten niin kipeän näköinen ethän ole vaan aika terveen. Ja on se hyvä että sitten kun tulee paratiisi niin ei ole enää sairautta ja otapa tyttö tästä tällainen lehti. Herätyslehtiään tarjosi mummeli flunssaiselle naiselle. Nainen otti ja lähti vessasta.
Siinä sitten seisoin vielä siskoani odotellen vessasta, niin eikö minullekin tuppaa tarjoamaan sitä lehteään. Kieltäydyin. (Mummoparka varmaan rukoilee vieläkin minun "pakanaraukkakieltäytyjän" puolesta, kun luulee etten usko kun en lehteään ottanut. Joo, lehdessä kerrotaan evankeliumia kuten kerrot, mummo hyvä, mutta voi sitä lukea ihan Raamatustakin. Anna vaan lehtesi niille jotka niistä saavat irti jotain uutta. Jotkut uskoo ilmankin. Harmi kun en tätä älynnyt sanoa, vaan pelkästään että enpä taida tällä kertaa ottaa. Jäi mummolle paha mieli.)
Yritin siinä sitten poistua paikalta, kun siskoni tuli vessasta ja meillä oli kiire, niin eikös mummo vielä jatkanut juttuaan. Että onkos tämä sinun tyttäresi vai siskosi? Ja se "siskosi" tuli yhtä aikaa oman vastaukseni kanssa, joka ilmaisi mummolle että siskohan se oli.
Eipä tässä muuten mitään, mutta jäi vähän mietityttämään että olenko jo niin vanha että näytän äidiltä. Taitaa olla mummo sokea. Mikäs siinä jos kyseessä olisi ollut nuorin siskoni, se kaksivuotias, mutta hei: kyseinen sisko on 12 ja itse kun olen 15 niin juu, kyllä vaan, minähän se kahden vanhana pamahdin paksuksi, oikeassa olet mummo, kiitos ja näkemiin. En ymmärrä miten se voi noin vikaan katsoa. Keksiikö kukaan muu selitystä? En minä nyt nelikymppiseltä VOI näyttää.
Lähdimme vessasta aika äkkiä.
Nauratti.
Hassu mummo.

Näissä tunnelmissa toivotan kaikille oikein mukavaa ja rauhallista joulua :)


//Edit: Jatko-osa. Törmäsin mummoon uudestaan kaupungilla kävellessäni eilen. Oli sonnustautunut kokovaaleanpunaiseen ja ilmeisesti tunnisti minut, kun huikkasi jo kolmen metrin päästä suureen ääneen että "Ihanaa kevättä neidille!". Jaa kevättä. Joulukuussa. Ihan kiva. Eikä ihmiset tuijottanut, juu.